sobota 30. května 2009

Nové trička

Na oficiálních stránkách FNM jsou již v prodeji nové trička s velice zajímavým dizajnem.Je pravděpodobné,že budou k mání i na blížícím se turné na stáncích.


pátek 29. května 2009

Generál mezi gramofony

Na své dlouhé hudební cestě Mike okusil různé žánry,ale Hip Hop jakoby ho lákal čím dál více a nabízel mu širokou škálu možností.Hrál s různými DJs např. Q-Bert,Disc,Skratch Piklz...a celou dobu studoval a učil se od nich až přišla ta chvíle a společné hraní s turnablism crew(spojení více DJs) The X-Ecutioners.Po pár improvizačních koncertech přišla na řadu deska,která vyšla u Ipecac v roce 2005 pod názvem:General Patton vs X-Ecutioners.
Výsledkem je hudební souboj,kde se střetávají dva různe světy,dvě různá pozadí a dvě různé historie.Není to ten klasický hip hop,kde dj sem tam udělá pár skrečů v refrénu nebo ve volných pasážich,tohle je velmi náročné na poslech,ale velice zajímavé naopak.Tohle spojení má velký potenciál rozšířit obzory hi hop fans a posunout tenhle žánr do jiné dimenze.
Mimo to,Mike se nepodílel na tomto albu jenom vokálně,ale přispěl i klávesy,kytarou,basou,perkusemi,produkcí,mixem a dokonce i obalem tohoto bojového souboje dvacetitří skladeb.

Pár slov o vzniku tohoto materálu:

Ve studiu jsme společně nebyli ani minutu.Říkal jsem si,že bude lepší než jít do studia,tam hodiny improvizovat a vybírat z toho ty nejlepší kousky,když jim dám nějaké hudební základy a oni budou moct na tom pracovat.Dal jsem jim desku z Italské hudební knihovny,která má být hudbou z blázince,potom spoustu desek o druhé světové válce,nějakou klasiku.Celkem tak sedmdesát placek.Především skladby a zvuky,které jsem chtěl slyšet,různé žánry a věci z mé sbírky..Myslel jsem si,že když jim dám nějaký základní materiál na který nejsou zvykli,tak to to pro ně bude větší zábava.



úterý 26. května 2009

A je to konečně tu:-)

Baskytarista FNM Billy Gould včera zveřejnil na své webové stránce to nejůžasnější info jaké jen pro Českou Republiku může být : Okay, weekend is over, back to work! Show in one of FNM's favorite cities: Prague CONFIRMED, August 17, Tesla Arena.
Po menších spekulacích ohledně festivalu Trutnov jsme se konečně dočkali samostatného koncertu.Takže magické datum 17.8 pondělí 2009 - What a day!!!

pondělí 25. května 2009

Easy

Možná málo z vás ví,že původní verzi této skladby nahrála funk/soulová kapela Commodores již v roce 1977.Hlas který zdobil tento hudební skvost se jmenoval Lionel Richie,který své spoluhráče opuští o šest let později a vydává se na velice úspěšnou solovou dráhu.I když už nebyl součástí Commodores,tak zpíval "Easy" kde se jen dalo.V roce 1992 tento song oprášili FNM a byl přidán jako bonus na desku Angel Dust.



pátek 22. května 2009

Mladí bohové

Jedna z dalších kapel se kterou Mike spolupracoval jsou Švýcarští The Young Gods fungující od roku 1985.Nejednalo se ovšem o studiovou nahrávku,ale o koncertní výpomoc skladeb"Did you miss me?" a "September song".Spolu se na podiu představili na Švýcarském festivalu Montreux Jazz 2005,kde hráli i Fantomas a o dva roky později ve stejné zemi na festu Kilbi,kde prozměnu vystoupil Mike s Christianem Fenneszem,což bylo velice zajímave spojení dvou elektronických mágu.Parta The young Gods má na svém kontě 7 desek + 3 žívé záznamy.A byl to právě Ipecac recordings,kde našli v roce 2000 útočiště s deskou "Second Nature".O sedum let později na stejném labelu vychází "Super ready/fragmente.
The Young Gods jsou:

Franz Treichler - zpěv,Alain Monod - klávesy,Bernard Trontin - bicí,Vincent Hanni - kytara

středa 20. května 2009

Angel Dust

V anketě o vaší nejoblíbenější desku FNM na tomto blogu je Angel Dust.Mike Patton na téhlé čtvrté řadovce už skládal písně jako stalý člen kapely,která po velkém úspěchu The Real Thing začala stát pevně na zemi.Bohužel kytarista Jim Martin jevil v tomto období čím dál větší nezájem spolupracovat a jeho nespokojenost vůči vývinu FNM rostla každým dnem.Vyhozen byl v listopadu 1993.

Jim Martin :
Problém byl v tom,že jsem v téhle kapele vlastně nikdy nebyl štastný.Jsem spokojený když se ožeru a čumím do stropu.Říkají,že vyrazili oni mě,ale já chtěl vypadnout už dávno.Nesnášel jsem ty momenty,když vznikaly nové skladby.

úterý 19. května 2009

Poutníci z dálného východu Secret Chiefs 3

Sice se nejedná o žádný Pattonův projekt,nebo jakoukoliv účast s těmito pouštnímy piráty,tak i přesto to má co do činění s tímto chlápkem a článek stojí určitě za pozornost především pro fanoušky Mr.Bungle.
Kapelu Secret Chiefs 3 založili uprostřed 90let pánové Trey Spruance(kytara),Trevor Dunn(bass) a Danny Heifetz(bicí).Spruance a Dunn byli součástí Mr.Bungle od samotného počátku až do poslední řadovky California.Danny Heifetz se ke klaunům přidává teprve až v roce 1989.Dá se říct, že Secret Chiefs 3 se stalo takovým druhým domovem pro muzikanty z Mr.Bungle.Za perkuse se postavil ověřený týpek William Winant a saxofon rozfoukal Clinton McKinnon a rázem jsme tady měli 5 muzikantů,kteří dlouhá léta jezdili hrát se svojím lunaparkem jménem Mr.Bungle.Hudba Secret Chiefs 3 je překrásná směsice arabsko -perských prvků říznuta s rockem až po dávku elektroniky.Zatím mají na kontě 7 desek a hned první vznikla v roce 1996 pod názvem "First Grand Constitution and Bylaws"Ze základající sestavy zbyl jenom Trey Spruance,který dál odolává pouštní bouři a 22.5 2009 je připraven se svojí kapelou vyrazit na turné.



pondělí 18. května 2009

Download festival

Jedna z blížících se koncertních zastávek FNM je Anglický Download festival,který se koná 12-14.6.Zde je část rozhovoru s jedním z organizátorů teté akce Andy Coppingem.

Jak jste proboha přesvědčili Faith No More, aby obnovili kapelu a letos zahráli na Download Festivalu?!
FNM jsou zajímavý případ, protože jsme s nimi loni mluvili o show pro rok 2008, ale brzy bylo víc než jasné, že je tam nedostaneme. Celé jsem to spustil - kapela spolu zase začala komunikovat - po více než 18 měsících! Máme nějaké smlouvy s Mike Pattonem, který je klíčovou osobou celého zmrtvýchvstání FNM, takže jsme kontaktovali jeho, a on vydával ty správné zvuky. :)

Takže bych řekl, že jsem byl něco jako katalyzátor pro obnovení kapely, a doufal jsem, že to půjde rychleji, než to šlo. Nakonec jsme si uvědomili, že pro Download 2008 je příliš pozdě, ale co mi nedošlo byl fakt, že spolu ex-FNM mluvili i potom, co jsme je oslovili. Koncem roku 2008 jsem měl telefonát: máte stále zájem o Faith No More na festivalu v roce 2009? Samozřejmě jsem byl radostí bez sebe a řekl: "absolutně na 100 %", takže to bylo dobře, že jsme s tím vším začali tak brzy, a konečně se podařilo je zajistit pro tenhle rok.

Faith No More hrají "zahřívací" koncert v Brixton Academy tento měsíc, ale někteří fanoušci jsou zklamaní, protože doufali, že kapelu uvidí poprvé po jejich návratu na letošním Download festivalu. Co jim říkáte?
Nejjednodušší odpověď na tuhle otázku je, že FNM mohli určitě hrát 3 večery v O2, což je místo s kapaciou asi 15,000, a mít okamžitě vyprodáno. To je celkem 45,000 lístků. Tenhle zahřívací koncert se uskuteční proto, že FNM chtějí, aby show, kterou předvedou na Downloadu, byla ta nejlepší. Show v Brixton Academy je "zahřívací", něco jako zkušební, ale zřejmě chtějí, aby tam fanoušci byli, a aby viděli, jak budou reagovat, jak mají strukturovat set list, atd. Takže je to taková speciální show, méně než 5,000 lístků, bylo vyprodáno během několika vteřin.

Hlavní důvod pro tenhle koncert byl, že kapela chtěla zahrát na zkoušku. Co mám dělat? Říct jim: "promiňte kluci, na zkoušku hrát nebudete, prostě hrajete jen Download", a řekněme, že bych se do toho opravdu vložil, a řekl jim "můžete letos zahrát jen na Downloadu," a oni by třeba nebyli úplně připravení, protože neměli generální zkoušku?

Myslím, že je škoda, jestli jsou někteří fanoušci zklamaní. Skutečnost je taková, že jsme dali lidem, kteří měli lístek na Download, příležitost koupit si lístek na show v Brixton Academy přednostně, což bylo podle mého jedině fér. Takže pokud jste měli štěstí a stihli si lístek koupit, je to fantastický, uvidíte je v Brixtonu i na Downloadu. Pokud ne, Download bude vynikající show. Budou hrát na vyprodaném festivalu, což bude neuvěřitelné. Byla to nádhoda, ne podmínka, a myslím, že lidé, kteří jsou rozčilení, by se na to měli podívat rozumně, a přemýšlet o důvodech, proč se to tak děje, a to jest, aby mohli FNM na Downloadu podat ten nejlepší výkon.
(překlad Pattrush)

sobota 16. května 2009

Scream of Moonchild

Krátký článek + rozhovor o tomto blogu je na Musiczone.

Rozhovor 3

Není tomu tak dávno,co bylo na tomto blogu zveřejněné info ohledně Českého revivalu FNM.Nedalo mi to,abych se přímo u zdroje nepozeptal jak vše začalo a proč je momentálně kapela u ledu.Rozhovor se zpěvákem Vlastou Zahradkou si můžete přečíst ZDE.

čtvrtek 14. května 2009

Pár přátel na fotkách

Bir,Emil,Pattrush,Agata,Sanne,Brygit,Magda,Aurora,Tomek,Simča a Ondra

úterý 12. května 2009

Groteska

A je to tu!!!
Po 11 letech je tady první krátké video ze zkušebny FNM.
Fanoušci komika Bennyho Hilla jistě poznají vloženou hudební vsuvku do těchto záběrů.

neděle 10. května 2009

Rozhovor 2

Zapátral jsem v archivu a s radostí našel jeden můj starší rozhovor s fanynkou Donnou.Tahle pohodářka měla to štěstí navštívit koncert Peeping Tom v Clevelandu před dvěma lety.


Donna a Duane Denison 2007

úterý 5. května 2009

Nová deska????

Kolem návratu FNM se toho událo už hodně a vypadá to,že chlapi to vzali opravdu vážně,čemuž nasvědčuje NOVÁ IFORMACE ohledně případného nástupce jejich poslední řadovky.Tyto věty teď kolujou světem a nedočkavost fanoušků se začíná měnit v BLAHO.

"Koluje zvěst, že alternativní metalová legenda Faith No More, která se nedávno znovu dala dohromady, možná v blízké budoucnosti vydá nové studiové album. V tuto chvíli nejsou známé podrobnosti. Bude to jejich první album s novým materiálem od jejich "Album of the Year" z roku 1997. Datum, kdy má nové album vyjít, ještě nebylo ohlášeno, ani label, pod kterým by mělo vyjít. V současné době Faith No More organizují evropské turné pro nadcházející léto." (Dík za překlad patří Pattrush)

WWW.KILLYOURSTEREO.COM
WWW.METALUNDERGROUND.COM

pátek 1. května 2009

Originál a cover

Skladbu Ebony and Evory nahráli v roce 1981 pánové Paul McCartney - Stevie Wonder a okamžitě se vyšplhala na první místa hitparád jak v USA tak v Anglii.



Takhle to vypadalo na nedávném festivalu Coachella v Kalifornii 17.4,kde si tento song vzali do parády Patton s Rahzelem.
Mimochodem na tomto festu vystupoval také Sir.Paul McCartney.