čtvrtek 28. dubna 2011

Zornuv Express

Radio Wave prezentuje info k nové desce Johna Zorna
Zornova albová novinka se jmenuje Nova Express a vyšla, jak jinak, u Tzadiku. Je inspirována stejnojmennou prózou legendárního spisovatele, provokatéra a myslitele Williama Burroughse, což je poměrně neveselé, syrové dystopické čtení o konspiraci a dění v takzvané Interzóně. Zornova hudba taková ale na první poslech není: je nahrána kvartetem ve složení vibrafon, klavír, basa a bicí a tak trochu připomíná zvuky bebopu a cool jazzu, tedy žánrů s více než padesátiletou tradicí. Sám Zorn zde nehraje.
Autor - Petr Ferenc

Celý příspěvek si je možno pustit na tomto ODKAZU

neděle 17. dubna 2011

Patton / Pivixki koncert

Great American Music Hall v San Francisku uvítá 18.5 2011 Mika Pattona s australkým duem Pivixki. Ipecac Recordings slibují jedinečnou a dobrodružnou show.
Koncert bude otevírat premiéra projektu The talking Book , který má na starosti Bill Gould (FNM) a Jared Blum. Jejich první cd vychází 24.5 2011.
Pivixki tvoří Anthony Pateras: keyboards/electronics a Max Kohane: drums
Zdroj - Ipecac

Tohle video jasně napovídá, že tento koncert bude opravdu vyjímečný a skvělý zážitek.

středa 6. dubna 2011

Masada marathon

Začátkem roku se objevila spekulace, že 30.3/2011 vystoupí Moonchild v NY pod taktovkou Johna Zorna. Nakonec dopadlo všechno úplně jinak. Členové Moonchild se sice v NY sešli, ale v rámci koncertu "John Zorn’s Book of Angels Masada Marathon " , kde se sešla velice zajímava parta. Takže kdo doufal v pořádnou dávku alchymie od chlapíků Baron,Dunn,Patton dostal místo toho nekompromístní nálož pod názvem "Electric Masada".

Electric Masada

John Zorn - saxophone
Mike Patton - vocals
Marc Ribot - guitar
Jamie Saft - keyboards
Trevor Dunn - bass
Kenny Wollesen - vibes
Joey Baron - drums
Cyro Baptista - percussion
Ikue Mori - electronics

Na tomto jedinečném večeru dále vystoupili The Dreamers , Masada String Trio , Bar Kohba , Secred chiefs 3 , Masada Quartet , Mycale , Medeski - Martin a Dunn , Banquet of Spirits


neděle 3. dubna 2011

Koncert pro Japonsko - Videa + fotky

Na benefičním koncertu pro postižené Japonsko prezentoval Mike za doprovodu piána dva klenoty z Mondo Cane. Z toho jeden nepatří do seznamu skladeb z loňského cd. Jedná se o " Una Sigaretta ".Tím druhým byla " Scalinatella ". Za piánem usedl skladatel a jazzman Uri Caine.
Pěkné fotky z benefitu vytvořil Shawn Brackbill - Flickr 1 Flickr 2
Videa jsou krátké a točené z dálky.