pondělí 18. května 2009

Download festival

Jedna z blížících se koncertních zastávek FNM je Anglický Download festival,který se koná 12-14.6.Zde je část rozhovoru s jedním z organizátorů teté akce Andy Coppingem.

Jak jste proboha přesvědčili Faith No More, aby obnovili kapelu a letos zahráli na Download Festivalu?!
FNM jsou zajímavý případ, protože jsme s nimi loni mluvili o show pro rok 2008, ale brzy bylo víc než jasné, že je tam nedostaneme. Celé jsem to spustil - kapela spolu zase začala komunikovat - po více než 18 měsících! Máme nějaké smlouvy s Mike Pattonem, který je klíčovou osobou celého zmrtvýchvstání FNM, takže jsme kontaktovali jeho, a on vydával ty správné zvuky. :)

Takže bych řekl, že jsem byl něco jako katalyzátor pro obnovení kapely, a doufal jsem, že to půjde rychleji, než to šlo. Nakonec jsme si uvědomili, že pro Download 2008 je příliš pozdě, ale co mi nedošlo byl fakt, že spolu ex-FNM mluvili i potom, co jsme je oslovili. Koncem roku 2008 jsem měl telefonát: máte stále zájem o Faith No More na festivalu v roce 2009? Samozřejmě jsem byl radostí bez sebe a řekl: "absolutně na 100 %", takže to bylo dobře, že jsme s tím vším začali tak brzy, a konečně se podařilo je zajistit pro tenhle rok.

Faith No More hrají "zahřívací" koncert v Brixton Academy tento měsíc, ale někteří fanoušci jsou zklamaní, protože doufali, že kapelu uvidí poprvé po jejich návratu na letošním Download festivalu. Co jim říkáte?
Nejjednodušší odpověď na tuhle otázku je, že FNM mohli určitě hrát 3 večery v O2, což je místo s kapaciou asi 15,000, a mít okamžitě vyprodáno. To je celkem 45,000 lístků. Tenhle zahřívací koncert se uskuteční proto, že FNM chtějí, aby show, kterou předvedou na Downloadu, byla ta nejlepší. Show v Brixton Academy je "zahřívací", něco jako zkušební, ale zřejmě chtějí, aby tam fanoušci byli, a aby viděli, jak budou reagovat, jak mají strukturovat set list, atd. Takže je to taková speciální show, méně než 5,000 lístků, bylo vyprodáno během několika vteřin.

Hlavní důvod pro tenhle koncert byl, že kapela chtěla zahrát na zkoušku. Co mám dělat? Říct jim: "promiňte kluci, na zkoušku hrát nebudete, prostě hrajete jen Download", a řekněme, že bych se do toho opravdu vložil, a řekl jim "můžete letos zahrát jen na Downloadu," a oni by třeba nebyli úplně připravení, protože neměli generální zkoušku?

Myslím, že je škoda, jestli jsou někteří fanoušci zklamaní. Skutečnost je taková, že jsme dali lidem, kteří měli lístek na Download, příležitost koupit si lístek na show v Brixton Academy přednostně, což bylo podle mého jedině fér. Takže pokud jste měli štěstí a stihli si lístek koupit, je to fantastický, uvidíte je v Brixtonu i na Downloadu. Pokud ne, Download bude vynikající show. Budou hrát na vyprodaném festivalu, což bude neuvěřitelné. Byla to nádhoda, ne podmínka, a myslím, že lidé, kteří jsou rozčilení, by se na to měli podívat rozumně, a přemýšlet o důvodech, proč se to tak děje, a to jest, aby mohli FNM na Downloadu podat ten nejlepší výkon.
(překlad Pattrush)

Žádné komentáře:

Okomentovat