pátek 29. května 2009

Generál mezi gramofony

Na své dlouhé hudební cestě Mike okusil různé žánry,ale Hip Hop jakoby ho lákal čím dál více a nabízel mu širokou škálu možností.Hrál s různými DJs např. Q-Bert,Disc,Skratch Piklz...a celou dobu studoval a učil se od nich až přišla ta chvíle a společné hraní s turnablism crew(spojení více DJs) The X-Ecutioners.Po pár improvizačních koncertech přišla na řadu deska,která vyšla u Ipecac v roce 2005 pod názvem:General Patton vs X-Ecutioners.
Výsledkem je hudební souboj,kde se střetávají dva různe světy,dvě různá pozadí a dvě různé historie.Není to ten klasický hip hop,kde dj sem tam udělá pár skrečů v refrénu nebo ve volných pasážich,tohle je velmi náročné na poslech,ale velice zajímavé naopak.Tohle spojení má velký potenciál rozšířit obzory hi hop fans a posunout tenhle žánr do jiné dimenze.
Mimo to,Mike se nepodílel na tomto albu jenom vokálně,ale přispěl i klávesy,kytarou,basou,perkusemi,produkcí,mixem a dokonce i obalem tohoto bojového souboje dvacetitří skladeb.

Pár slov o vzniku tohoto materálu:

Ve studiu jsme společně nebyli ani minutu.Říkal jsem si,že bude lepší než jít do studia,tam hodiny improvizovat a vybírat z toho ty nejlepší kousky,když jim dám nějaké hudební základy a oni budou moct na tom pracovat.Dal jsem jim desku z Italské hudební knihovny,která má být hudbou z blázince,potom spoustu desek o druhé světové válce,nějakou klasiku.Celkem tak sedmdesát placek.Především skladby a zvuky,které jsem chtěl slyšet,různé žánry a věci z mé sbírky..Myslel jsem si,že když jim dám nějaký základní materiál na který nejsou zvykli,tak to to pro ně bude větší zábava.



3 komentáře:

  1. zajimavé a klípek též :-)
    už se těším až na řadu přijde Mikeova filmová kariéra a film Firecracker :-)))
    Alfons

    OdpovědětVymazat
  2. Něco málo o Firecrackerovi je psáno níže,ale asi se na to brzy znovu podívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Pardon,přehlídl jsem :-)každopádně Firecracker je mazec film,trochu mě to připomíná ,,Lynchovinu" :-)
    Alfons

    OdpovědětVymazat