středa 17. června 2009

FNM - Berlin 16.6 2009



Guten Tag
Né nadarmo se říká,že nejlépe se popisujou čerstvé dojmy,funguje to skvěle.Ještě teď mi ale nedochází,kde že jsme to byly a na jakou kapelu jsme to všichni tleskaly.Má cesta na vysněný koncert FNM do Berlína začala velmi brzy a sice 3:28 z Karvinského nádraží směr Praha.Cesta utíkala docela rychle s velkou nápomocí mixnuté Frankovky s kofolou,ale hlavně zajímavá četba životopisné knížky o AC/DC,takže to byl takový Rock and Roll TrainDo Prahy jsem přijel s úsměvem kolem půl osmé a rovnou metrem na zastávku ČernýMost,kde byl domluvený sraz s Pattrush. Neviděly jsme se od loňského koncertu ZU/Mike v pražském divadle Archa.Bez nějakých zbytečných panáků v místním nonstopu,jsme jely rovnou na domluvené místo odjezdu,na stanici Radlická,kde se totálně zastavil čas pro nějaký ruch.Necelou hodinu jsme měli čas a lávka u kaple bylo ideální místo se znovu napít Frankovky.Blížila se půl jedenáctá a kolem autobusové zastávky se začínali scházet fanoušci.Celý tento zajézd organizovala hudební agentůra Ozzy a Potkan,která sprostřetkovala pro cestu dodávku a osobní auto.Celkový počet lidí na tento koncert byl 11 včetně řidičů a Ozzyho(jeho image byla kultovní).
V dodávce se sešli synčiska z moravy,takže slivovička proběhla a cesta opět utíkala s úsměvem.
Cestou nás zastihl prudký déšť,ale naštěstí to byla jen přeháňka.Do Berlína jsme dorazily kolem 15:30 hned kousek od místa koncertu s tím že sraz si dáme u auta v 17:30,vyzvednem lístky a hurá na to.V mezičase jsme už netrpělivě procházely areálem Theatru Kindl-Bühne Wuhlheide a bádaly kudy se tam dostat,kapela měla zrovna zvukovou zkoušku.
Brzy jsme se měli taky sejít s bludnou holanďankou Sanne a spokojeným Emilem z Polska,ketrý přijel autobusem spolu s dalšímy fanoušky všetně Magdy.Místní lahvové pivo se pít dalo,ovšem až na tu cenu:-).Bylo 18:00 a konečně před hlavní bránou(ještě pivko se zmiňovanými poláky) a pomalu si jdem splnit sen.Prostor byl nádherný s kapacitou velkou jako hrom.Pod podiem se už plňily davy lidí při poslechu předkapely Italských ZU(není to náhoda?)ZU tentokrát bez Mika drtii nekompromistně svůj set z aktuální desky Carboniferous a dav natěšených fanoušků se už nemohl dočkat svých oblíbenců.Podium tradičné zahalené do červené barvy včetně opony dává jasně najevo brzký příchod FNM a taky že ano!!! Na podium se objevila čtveřice :Roddy Bottum,Mike Bordin,Billy Gould a John Hudson a spustili dojemnou REUNITED.Za chvíli se dobelhal i Mike,aby tak doplnil svou partu a zaspíval úvodní sloku - I was a fool to ever leave your side........................................
Poté následovalo peklo The Real thing,které svou gradací dav doslova uzemnil.Mike během turné střídá obleky a Berlin nebyl vyjímkou.FNM hráli průřez svých desek a došlo i na prvotiny ještě z dob Chucka Moselyho.Tak jak už to bývá i vysněné koncerty musí jednou končit - we have one more song for you.Nakonec došlo na více přídavků,takže se vraceli dvakrát,znovu potěšit rozdováděný dav.Bylo skvělé pozorovat reakce různých generací lidí a jejich výrazy ve tváři,když zrovna hrála ta jejich oblíbená skladba.Stánek s novými tričkami byl doslova k nevytržení a časem už měla většina na sobě s hrdostí nové tričko,bohužel cenově to bylo až příliž,ale nevadí.Očekávaný zážitek byl splněn a pomalu s ostanímy jsme opuštěli bojiště theatru směrem k východu,kde pár metru dál už čekali Sanne a Pattrush a tak jsme mohli společně poblbnout na pár minut a vychutnat si svoji spokojenost.Loučení bylo jako vždy těžké,ale není to na dobro,což nás drží dál v náladě a natěšenost na Pražský koncert roste čím dál více.Ciao Sannne a její tato.-) Emil a.....see ya soon in Prague.U aut už čekali unavení,ale za to alkoholem posíleni čeští fanoušci.Připojily jsme se k nim s Pattrush jako poslední a s otazníkem v hlavě - je to možné,právě dohráli FNM? jsme odjížděly zpátky do Prahy.K hlavnímu nádraží přijel první konvoj v 3:30 a druhé auto nějak o půl hodiny později.Konec dobrý,všechno dobré.
Nezbývá než poděkovat agentůře Ozzy a Potkan za skvělý výlet a ještě skvělejší hudební zážitek.

Lukas80

5 komentářů:

  1. Jůůůů... to je fajn takhle si to za čerstva zrekapitulovat! napsala jsem si sama pár postřehů, mraky lidí z FB atd. se ptaj, tak nebudu psát každýmu extra. Přeložím ti to, natürlich, zítra nebo v pátek, ja? Fotky - kult! :D už je mám stažený a šup s nima na facebook. Btw, ta poslední fotka (FNM) je od tebe???

    OdpovědětVymazat
  2. aaaaaaaaahahahaha - tys sem dal i to prdlé FIRECRACKER-REUNITED-WE CARE A LOT video se Sanne!!! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě teď sem na mol:-)
    Ano,tu poslední fotku jsem spáchal,ale škoda že už jsem neměl místo v tom prokletém foťáku,ale to nevadí....

    OdpovědětVymazat
  4. hehehe... já mám za sebou další náročný den, ale už (skoro) poslední... tak konečně můžu začít trávit ten Berlín <3 Fotky na MS checknu ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Berlin playlist

    Reunited
    The Real Thing
    From Out Of Nowhere
    Land Of Sunshine
    Caffeine
    Evidence (in Spanish)
    Poker Face/Chinese Arithmetic
    Surprise! You’re Dead!
    Easy
    Ashes to Ashes
    Midlife Crisis
    Introduce Yourself
    The Gentle Art of Making Enemies
    I Started a Joke
    King for a Day
    Cuckoo for Caca
    Be Aggressive
    Epic
    Mark Bowen

    Přídavek 1
    Chariots of Fire/Stripsearch
    We Care A Lot
    Přídavek 2
    Pristina

    OdpovědětVymazat