úterý 23. června 2009

Příběh seriového vraha




Co mají společného tyto tváře?

Henry Lee Lucas(vlevo) byl jeden z nejkontroverznějších sériových vrahů v dějinách amerického zločinu. Tento sadista a bisexuál se narodil 23. srpna 1936 a jeho první obětí se stala jeho vlastní matka.
Mezi lety 1975 a 1983 zavraždil stovky lidí,ovšem na svém kontě jich měl daleko více.Velký vliv na něho mělo setkání s dalším podobným monstrem Ottisem Toolem,se kterým jeho běsnění nebralo konce.
Henry Lee Lucas zemřel ve vězení na selháli srdce v roce 2001.

Michael Rooker(vpravo)je americký herec narozen 6.4 1955 ve státě Alabama.Vůbec jeho prvním počinem byla hlavní role ve filmu Henry:The portrait of a serial killer(1986),kde sehrál vynikajícím výkonem postavu Henryho Lee Lucase.Tento snímek mapuje život zmíněného vraha v období setkání s Otisem Toolem a jeho sestrou Becky.Film se dočkal ještě pokračování z roku 1998,ovšem né už tak úspěšné.

A nakonec je tady kapela Fantomas,která na své desce Directors cut(2001) opěvuje známe horrorové či jiné kultovní filmy okořeněné svou produkcí.Na tomto nosiči je skladba Henry:Potrait of a serial killer v pořadí jako jedenáctá a nádech života ji dal herec a skladatel Robert McNaughton.
Fantomas - Henry (Londýn,Astoria 2008)

Parodie
Loni jsme s kámoškou daly dohromady krátke video s názvem Henry and Becky,kde je ke slyšení jak hudba z tohoto filmu,tak i Fantomasův úvodní motiv této úderky.Mějte zábavu -

3 komentáře:

  1. Hele není to ten samej Henry Lee, co o něm zpívá PJ Harvey a Nick Cave na Murder Ballads?

    OdpovědětVymazat
  2. Těžko říct jestli je to o něm,podle textu či videa se jedná spíše o úplně jiného Henryho...

    OdpovědětVymazat