úterý 27. července 2010

Mondo Cane - Wroclaw 22.7/10 REPORT

Se spožděním,ale přece přichází i český blog s pár dojmy z polské Wroclawi.
Představte si,že za slunného rána si sednete na balkoně a do uší vám začnou hrát libivé tony puštené z gramofonu.Vše se pomalu jako vánek dostává i k ostatním sousedům ve dvoře nějaké italské vesničky.Myslím,že tyto věty přesně vystihujou dlouho očékavanou desku Mondo Cane,která vyšla v květnu.Mike Pattonovi se jeho velké přání splnilo a po ukončeném řádění FNM přišlo na řadu trochu romantiky.

22.7/10 odstartoval první koncert Mondo Cane na fesivalu Era Nowe Horizonty.
Pro mně jako vždy byla větší natěšenost na setkání s přáteli,ale samozřejmě vrchol dne byl jasný.V Bohumíně jsem se dle domluvy na nádraží sešel z Alešem z Blanska a po chvilce i když neplánovaně s bratislavskou výpravou Kikou a Monikou.Těsně před nástupem se objevily další dvě fanynky ze Slovenska. Klidná tři hodinová jízda oldschool motoráčkem z Bohumína byla ve znamení pivek,vína,ale samozřejmě natěšenosti a debat na téma MP:-)
14:20 jsme konečně na wroclawkém nádraží a pomalu se pěšo za záměrem vychutnat si místní kultůru přesouváme na místo koncertu.Slunko pálí jako oheň v třineckých železárnách a zničeho nic se z centra města ozývá známa melodie.ANO...Mondo Cane mnělo zrovna zvukovou zkoušku.Naše kroky se trošku zrychlily.Všechny vchody do areálu byly samozřejmě uzavřené a tak jsme se zastavily u jednoho ze vzupů.Na horoucích dlažebních kostkách se jevila velice mile při poslechu zvukovky jedna paní a tak jsem se zapojil poprvé ve Wroclawi do konverzace.Jmenovala se Robin z USA..bylo fajně ,ale musíme jít dál:-)
Dostali jsme se na druhou stranu ostrova,kde nás přivítala známá tvář Bir se svojím druhem Pablem.To ještě pořád probíhala zvukovka,byla velmi dlouhá,což nikomu nevadilo..ono sehrát se s novým orcherstrem není záležitost jednoho dne.Vše probíhalo už den předem.Během chvilky jsem natrefil na polské přátele -Brigita,Magda,Emil,Tomek.Musím zde zmínit relax na lavičce se Sarou z Italie,která po určitou dobu dělala, že neví kdo je to Patton.-)))
v 19:00 otevřeli areal koncertu a nezbývalo než se s radostí přemístit.Stánek s pivem byl nutností,také zastavení u prodeje triček Peeping Tom a Tomahawk,stejné veličiny byly i v prodeji na CD + Mondo.
Společné pivko jsem si vychutnal s rychle mluvící kanaďankou Lusty(anebo moje reakce už byly pomalé?)Blížila se desáta hodina a davy byly spokojené.Místa na sezení mněli možná výhodu,ale čert to vem.Je to tu,tak jako na desce začíná "Il Cielo in Una Stanza" Osazenstvo hudebníku je oproti koncertu v Amsterdamu z 2008 poměrně malé a absence trumpetisty Roye Paciho byla znatelná.Z třicetičlenného orchestru byla jen polovina.Mike v bílém obleku s vlasy lesklými jako hrom.Mezi skladbami neměl Mike žádné dlouhé proslovy,nesměla chybět jeho klasická otázka - Everybody OK?Zaznělo 20 italských perel plus dva přídavky,což je o 11 songů více než na desce.
Během celého koncertu publikum vracelo velké ovace a když muzikanti odešli z podia naposled,ovace nebraly konce.A co nás čekalo dál? Pouhých deset minut od ostrova se o půlnoci konala v klubu Celtic afterpárty pod názvem"Noc s Pattonem"Na cestě tam jsem s pomocí Bir,Pabla,Brigity a Aleše natočil krátkou Zombi ukázku.Na after párty se hrálo všechno možné,přes FNM až po A perfect place.
Je tady ráno a je třeba jít na vlak...jít? Pomaličku,ale jo to půjde....no nic,je tady taxik...a sakra prošvihl jsem vlak v 4:35:-) Další jel naštěstí v 6:00.
N nádraží poslední foto a zpátky do českého kraje a krutého severu.
Tak jako vždy to byl velice krásný zážitek a příjemná setkání s ostatnímy fans z jiných koutů země.
Zase někdy CAO,CAO...

8 komentářů:

  1. zdarec, bylo to skvělý!!! taky jsem o tom něco sepsala http://marastjakcyp.com/new/?c=3&id=1048
    chuckie

    OdpovědětVymazat
  2. Scream of Moonchild29. července 2010 v 7:12

    Dík za odkaz,tuž to je super že jsi tam byla..
    A kde bydlíš? Vyjížděla jsi taky z Bohumína?
    Lukáš

    OdpovědětVymazat
  3. Nee, jela jsem busem z Prahy. Jak se tak dívám na ty fotky, tak myslím, že jsem tam každého z vás zahlídla :)škoda, že už mi nevyšly zloté a ani moc času na afterpárty :)

    OdpovědětVymazat
  4. Scream of Moonchild29. července 2010 v 9:37

    No nevadí,že nevyšly zloté,my občas pořádáme sraz fanoušků,takže si to můžeš vynahradit:-)
    Lukáš

    OdpovědětVymazat
  5. bezva :) to už si teda pohlídám! :)
    chuck

    OdpovědětVymazat
  6. Scream of Moonchild29. července 2010 v 10:51

    Napiš mi jen svůj meil a bude to deep deep down..
    Napiš klidně tady : patektrinacteho@post.cz
    Lukáš

    OdpovědětVymazat
  7. hej Lukas, coskoro sa dufam vidime. zacali sa totiz sirit chyry o tom, ze najblizsia tour v Europe bude pravdepodobne s Moonchild!!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Scream of Moonchild31. července 2010 v 22:29

    Kika:To je velmi pravděpodobné,protože Zorn má letos vydat nový Moonchild,takže bude veselo:-)

    OdpovědětVymazat