čtvrtek 4. listopadu 2010

Rozhovor na Halloween

Skotská kapela The Phantom Band zpovídala MP odhledně toho, co ho děsí na nedávný svátek všech mrtvých.

Který dobrý horor jsi viděl naposled?

Poslední skvělý horor, kerý jsem viděl, byl švédský film Let the Right One In. Vážně dobrý! Zíral jsem, že už stihli udělat anglický remake, ale slyšel jsem, že je taky dost dobrý. Ale já se budu držet originálu.

Myslíš, že tě filmy inspirovaly stejně jako hudba?

Myslím, že mě inspiruje dokonce víc film než hudba. Skvělý film nebo kniha ve mě rozproudí invenci.

Můžeš nám říct, kde film Fantomas vzal své jméno?
Ta postava je tolik fascinující! Je temná, nemilosrdná, něco jako Robin Hood krajně temné strany, který je velmi vynalézavý ve své pomstě.
Který hororový soundtrack máš nejradši?
Ok, tohle je těžká otázka; nemůžete šlápnout vedle se soundtracky z The Omen nebo Rosemary's Baby, ale mě napadají jiné dva. Ten první je "Sounds of Walt Disney's Haunted Mnsion". Není to sice sountrack sám o sobě, ale mohl by být. Ten dialog a jednotlivé stopy jsou tak živoucí, že se posluchač hned přenese do temných zákoutí Disneylandu... Nenapadá mě děsivější místo! Pokud vím, tahle nahrávka je k dispozici jenom v rámci tohoto Waltova světa... žádný donwload nebo běžná distribuce. Tak jak by to mělo být.
Ten druhý je "Four Flies on Grey Velvet" od Ennio Morricone. Elegantní kus od maestra. Tuhle hudbu napsal pro starý Argentův film, takže je tam spousta slasherů, ale zvládá je půvabně a s přesvědčivosí moderního skladatele klasické hudby. Neslyšíte tu žádné z těch hudebních děsících taktik, a to je přesně ten důvod, proč je jeho hudba tak účinná, ve filmu i mimo něj. Prostě se posaď a prožij to.

A co tě děsí v hudbě?
Emo music.

Zdroj -Drownedisound (překlad - Pattrush)

1 komentář: