sobota 29. ledna 2011

Co je v mojí tašce?


Basista Trevor Dunn(Mr.Bungle,Fantomas...) se objevil v sérii videozáznamů pod názvem "What is in my bag"? z hudebního obchodu Adoeba,kde ukazuje co vše si koupil a doplňuje krátkým komentářem.Na záčátku této prezentace hraje Mr.Bungle -Retrovertigo(1999) a Quote Unquote(1991).Video je TADY

čtvrtek 27. ledna 2011

pátek 21. ledna 2011

Nové fotky


Na oficiálnách stránkách FNM jsou k vidění nové fotky z posledních koncertů v USA a Chile.Tyto pěkné obrázky jsou TADY.

pondělí 17. ledna 2011

Nevermen

Nevermen,tak by mněl znít nový projekt o kterém Mike mluvil ještě před turné Mondo Cane 2010.Tento přeložený článek mněl premieru loni 31.5

Potom keď sa vrátim, chcem do konca roka dokončiť nový projekt s názvom Nevermen, ktorý mám s Tunde [Adebimpe] z TV On The Radio a s Doseone zo skupiny Subtle odtiaľto z Bay Area. Je to niečo ako vokálne trio.” “Niekde v podvedomí sa tiež snažím dopracovať k novému albumu Fantomas. Duane [Denison, gitarista z Tomahawk] už začal niečo písať, takže momentálne sa kvasí viac vecí. Netuším, čo bude prvé. Nič nesľubujem!”

Na projekte Nevermen sa robí už niekoľko rokov. Ako prvý o super-zoskupení prehovoril Adebimpe v októbri 2008, keď pre A.V. Club povedal: “pracujem na projekte, o ktorom si myslím, že sa vykryštalizuje do konca roka. Vzniklo to z nápadu, ktorý mal Adam, aby sme sa len my traja v zásade vybláznili čisto vokálne a uvidíme čo z toho vznikne.”
V interview z augusta 2009 citoval Doseone pre Pitchfork rappera, že album “možno vyjde už túto zimu, ale vyhradzujem si právo na zmenu, našli sme si čas a mali a po všetkých tých spoločných úžasných chvíľach to zostalo otvorené. Postupne to zreje a svojim spôsobom je to fakt jedinečné. ”Tunde, Doseone a Patton pracovali na jednotlivých skladbách spolu predtým než sa pustili do nahrávania materiálu pre Nevermen. Patton predtým spolupracoval s Doseone na projekte Peeping Tom, kým Tunde predtým spolupracoval s Doseone na pesničke Deathful od Subtle.
Zdroj -
Fasterloude (překlad:Kika)

Doseone

Tunde Adebimpe

úterý 11. ledna 2011

Co nás čeká aneb fámy,zvěsti,dohady.....

Sice je pořád leden,ale většina z nás by chtěla už teď vědět termíny festivalů a jednotlivých koncertů na kterých by se letos mněl objevit Mike.Kolujou různé fámy a zvěsti,falešné plakátý a kdo ví co ještě.Tímto článkem jsem se lechce inspiroval Kikou z SK,která na forum Mouth of the ocean napsala krátký souhrn toho co vše nás čeká nebo nás mime.Last FM music informuje,že 3.4/11 vystoupí Mike/ZU - San Paulo(Brazilie)

Takže si krátce zhrňme možné i nemožné:
Moonchild - prezentace Crucible (?)
3.4 Mike/ZU (San Paulo Brazilie)
Září -Mondo Cane tour Jížní Amerika
CD nadílka 2011 - Fantomas,Peeping Tom,Lovage???
2012 - Tomahawk??



středa 5. ledna 2011

MC tour v Jížní Americe


Dobrá zpráva pro fanoušky MC v Jížní Americe je,že v září uvítají líbivé tony Deep Deep down a jiné.Zatím jsou podle zdrojů potvrzené dva koncerty a jedno datum čeká na potvrzení.
Argentina 15.9/11
Chile 21.9/11
Brazilie (zatím bez datumu)

neděle 2. ledna 2011

MP a 2010

Zdravím všechny v 2011
Ohlédnutí za minulým rokem a hudebními aktivitami MP je jasnou prioritou tohoto prvního článku v novém roce.Nového CD Fantomas se nikdo nedočkal,ale plamínek jistoty nám přinesl pár informací,že by letos po šestileté pauze konečně zloduch vyšel na povrch.Přináším krátký přehled co se dělo loni s MP.Upozorňuji,že pořadí je volné a že nemusí být úplné,ale věřím,že to základní je obsaženo a doufejmé,že letos nám činnost MP přinese daleko více.

MP 2010

Laborintus 2 od Luciana Berio,Holland festival: Mike Patton jako vypravěč (18.6/10 )
Jazz improvizace,Holland festival (18.6 2010)
CD Mondo Cane obsahující 11 skladeb (Ipecac Records)
Turné Mondo Cane po Evropě (začalo 22.7/10 v PL)
Turné FNM po Evropě
Vinyl Mondo Cane
Devět koncertů FNM v USA
John Zorn: Moonchild - Ipsissimus
Hudba k italskému filmu La Solitudine Dei Numeri Primi
Účast na audio komiksové knize Alana Moora - Unhearting
Koncert projektu Cobra v San Francisku
Koncert s Johnem Zornem a Fredem Frithem v San Franciscu
Koncert s Johnem Zornem a Terrym Riley v San Franciscu
Mondo Cane koncertuje v USA s kytaristou Treyem Spruancem
Role ve filmu Bunraku
Polsední koncert FNM v Chile (5.12/10)